Tot el què ha de saber sobre el nou pla MOVES III

Ja és oficial, el pla MOVES inicia la seva tercera edició, el MOVES III amb un pressupost inicial de 400 milions d’euros prorrogables fins a un mínim de 800 milions. El nou programa d’incentius a la mobilitat sostenible estarà vigent fins el 2023.

Segons ha manifestat el Govern d’Espanya, el programa podria aportar més de 2.900 milions d’euros al PIB total i podria generar més de 40.000 llocs de treball. Estem, per tant, davant del pla d’incentius més ambiciós fins la data en la mobilitat sostenible.

El MOVES III inclou majors subvencions per a particulars i ajudes a conductors amb mobilitat reduïda, a habitants de municipis petits i a conductors autònoms que utilitzen vehicles elèctrics. Però aquest pla pretén anar més enllà i també amplia les ajudes a les infraestructures de càrrega per a particulars, petites i mitjanes empreses, així com a les infraestructures de càrrega per a particulars de càrrega ràpida i altra-ràpida. La idea és garantir que els punts de càrrega d’accés públic estiguin contínuament a disposició de l’usuari  i es puguin utilitzar directament, sense necessitat de registre previ.

Anem a entrar una mica més al detall, ja que un pla ambiciós com aquest també té lletra petita. Què subvencionarà el pla MOVES III?

Vehicles elèctrics:

1/ Cotxes elèctrics

Fins a 7.000 € per VE si l’usuari entrega el cotxe antic (amb una antiguitat superior als 7 anys). Si no s’entrega cap vehicle per desballestar, l’import és de fins a 4.500 €.

2/ Furgonetes elèctriques

Fins a 9.000 € per furgoneta elèctrica si l’usuari entrega el vehicle antic (amb una antiguitat superior als 7 anys). Si no s’entrega cap vehicle per desballestar, l’import és de fins a 7.000 €.

3/ Motos elèctriques

Fins a 1.300 € per moto elèctrica si l’usuari entrega el vehicle antic (amb una antiguitat superior als 7 anys). Si no s’entrega cap vehicle per desballestar, l’import és de fins a 1.100 €.

4/ Vehicles elèctrics d’empresa

Fins a 4.000 € per les petites empreses (3.000 € per a les grans) per cada VE si s’entrega un vehicle antic (amb una antiguitat superior als 7 anys). Si no s’entrega cap vehicle per desballestar, l’import és de fins a 2.900 € per les petites empreses i de fins a 2.200 € per les grans.

Carregadors de vehicles elèctrics:

A/ Infraestructures per a particulars

Fins el 70% del cost de l’estació de càrrega elèctrica (EVSE, infraestructura de càrrega en anglès) per als particulars. Fins a un 80% pels que viuen en municipis de menys de 5.000 habitants.

B/ Infraestructures per a empreses

Fins el 30% del cost de la ESVE per les empreses, arribant al 40% les empreses amb seu a municipis de menys de 5.000 habitants.

Amb aquest paquet d’ajudes el pla MOVES III sembla ser una iniciativa clau per aconseguir l’objectiu marcat dels 100.000 punts de càrrega i 250.000 vehicles elèctrics. No oblidem que el gran objectiu és arribar a una reducció de 450.000 tones d’emissions de CO2 per el 2023.

Igual que en edicions anteriors del pla, cada comunitat autònoma pot anunciar i aprovar la forma com concedeix les ajudes i com s’hi pot accedir. Si necessites més informació, contacta’ns. Recorda que a CEEL, a més d’assessorar-te podem realitzar tots els tràmits per facilitar-te la instal·lació de la teva infraestructura de càrrega.