Tips per viatjar amb cotxe elèctric a l’estiu

Arriba l’estiu, l’època de l’any en la qual moltes famílies se’n van de vacances i fan trajectes llargs per carretera. Cada vegada és més comú viatjar amb cotxe elèctric, ja que existeixen molts punts de càrrega en tot el territori que faciliten el desplaçament.

Tips per viatjar amb cotxe elèctric a l'estiu

Tips per a viatjar amb cotxe elèctric a l’estiu

Avui et presentem alguns tips per a viatjar amb cotxe elèctric a l’estiu amb la tranquil·litat i seguretat que podràs prevenir alguns imprevistos.

  1. Revisa el teu cotxe elèctric. Abans de sortir de viatge hauràs de revisar els elements clau del vehicle elèctric, com són les connexions elèctriques de la bateria. També caldrà tenir en compte i donar-li un cop d’ull al desgast dels pneumàtics i la seva pressió, els frens, l’eixugaparabrisa o el més imprescindible, l’aire condicionat.
  1. Planifica la ruta. Prèviament, hauràs de localitzar tots els punts de càrrega accessibles durant el teu trajecte en carretera i programar les parades. Calcula si el recorregut és major del 80% de l’autonomia real del cotxe elèctric, hauràs de planificar una parada a mig camí. Pots aprofitar per a carregar mentre t’aturis a menjar o visitar llocs d’interès turístic. Quan triïs un lloc per a pernoctar, mira primer els hotels o càmpings que disposin de carregadors elèctrics o en tinguin algun a prop. 
  1. Preclimatització. Es recomana sortir amb la bateria carregada al màxim abans d’iniciar el viatge i a més, és convenient climatitzar l’interior del vehicle mentre es produeix la càrrega. Això farà que durant el trajecte, el cotxe elèctric estigui climatitzat i no gasti massa energia per a fer-lo. 
  1. Conducció eficient. Aconsellem conduir amb una velocitat moderada i amb una distància de seguretat suficient per a evitar accelerades innecessàries i frenades brusques. 

Avantatges de viatjar amb un cotxe elèctric

Viatjar amb cotxe elèctric té múltiples avantatges, però una de les més importants és la possibilitat d’accedir sense restriccions en els nuclis urbans de les ciutats i aparcar gratuïtament prop de llocs d’interès turístic.

Com a conclusió, viatjar amb cotxe elèctric requereix una planificació prèvia de la ruta, amb les parades en els punts de càrrega, però, és una manera de transport sostenible i econòmic.