Setmana Europea de la Mobilitat 2022

La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya en l’àmbit de tot el continent Europeu amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre les conseqüències negatives que té usar el cotxe tradicional a la ciutat i conscienciar sobre els efectes adversos tant per a la salut pública com per al medi ambient. Amb aquesta acció es pretén promulgar els beneficis d’utilitzar transports més sostenibles, nets i intel·ligents, com el transport públic, bicicleta o cotxe elèctric.Setmana Europea de la Mobilitat 2022

Per a aquesta edició de 2022, el lema escollit per la Comissió Europea és “Millors connexions”, on 2.820 pobles i ciutats de 46 països s’han sumat a la campanya amb esdeveniments, premis i accions. 

 

Del 16 al 22 de setembre, empreses, organitzacions no governamentals i comunitats educatives han programat 745 #mobilityactions per a compartir noves formes de mobilitat activa, fer un balanç dels desafiaments actuals del transport i avançar cap a una mobilitat més sostenible per a Europa. Aquestes activitats poden adoptar qualsevol forma: des de passejos amb bicicleta fins a conferències públiques, sempre que impulsin el transport públic, desplaçaments a peu o amb bicicleta i altres formes de mobilitat sostenible. 

 

Per a acabar la setmana, el dia 22 de setembre és el “Dia sense cotxes”, on s’organitzen diferents activitats per a fomentar el transport públic i la recuperació d’espais per a vianants i ciclistes. 

 

Les persones són un pilar fonamental en la Setmana de la Mobilitat Europea, per això, des de CEEL us animem a participar en les activitats i esdeveniments organitzats pels ens de la vostra ciutat, a reduir els desplaçaments amb cotxe tradicional de gasolina o dièsel i a prendre consciència de la petjada ambiental d’aquests vehicles. 

Aquesta és una bona setmana per a decidir fer el canvi al sostenible i a CEEL t’ho posem encara més fàcil amb un 10% de descompte en carregadors elèctrics.