más económico llenar depósito o recargar vehículomás económico llenar depósito o recargar vehículo

Preu de la llum i dels combustibles a l’alça: Què és més econòmic, omplir el dipòsit o carregar un vehicle?

Lamentablement, no son cap novetat les contínues pujades de la llum que portem patint els últims mesos. El què ha generat molta por aquetes darreres setmanes han estat els descomunals preus dels combustibles, a causa de la inestabilitat política produïda en bona part per la guerra d’Ucraïna.

Amb aquest augment dels preus ens preguntem si segueix sent més econòmic carregar el cotxe elèctric o omplir el dipòsit de benzina. O, per el contrari, un dels grans motius de compra de vehicles de 0 emissions deixaria de ser-ho.

Preus actuals benzina

Actualment el preu mitjà a Espanya de la benzina de 95 octans es situa a l’entorn del 1,85€/L segons el portal dieselgasolina. I el preu de la llum segons tarifaluzhora es situa al voltant del 0,35 KWh. 

Alternativa més rentable: Què és més econòmic?

A continuació farem els càlculs pertinents i per això hem seleccionat el vehicle elèctric més venut, el Kia E-Niro, amb el més venut de combustió, el Seat Arona. 

El primer té una bateria amb una capacitat de 64 KWh i una autonomia segons cicle WLTP de 455 km, carregar-lo al màxim costa aproximadament uns 22,40€, i té un consum mitjà de 12 KWh cada 100 km.

El cotxe de combustió té un dipòsit de 40 litres. Amb els preus actuals, omplir el dipòsit serien 74€ en un consum homologat mitjà amb un motor de 5,1 litres cada 100 Km ens ofereix una autonomia de 780 km.

Aquest últim li confereix una autonomia major en comparació a l’elèctric, per aquest motiu igualem les dues autonomies.

I si els dos recorreguessin 100 km amb els preus mencionats, el vehicle de benzina tindria un preu de 9,43€, i l’automòbil endollable de 4,20€. 

Resulta gairebé el doble, de manera que, independentment de la pujada del cost de les energies, segueix sent més econòmica la mobilitat elèctrica.

Apostar per les energies renovables

Vist l’anterior, cal seguir confiant en les solucions sostenibles. A CEEL oferim serveis integrals per a carregar cotxes elèctrics, adaptant-nos a qualsevol espai i lloc. Si necessites assessorament o tens algun dubte, contacta amb nosaltres .