Quant temps triga a carregar-se un cotxe elèctric?

Si ets conductor de cotxe convencional i estàs pensant a comprar-te un cotxe elèctric, ja sabràs els múltiples avantatges pels quals val la pena fer el canvi cap a la mobilitat sostenible. Però, a diferència d’un cotxe de combustió que pots repostar en menys de 10 minuts, el temps de càrrega completa dels cotxes elèctrics és molt major. 

En el blog d’avui et donem tota la informació necessària per a poder calcular quant temps triga a carregar-se un cotxe elèctric, ja que sabem que serà un factor decisiu per a la teva elecció de compra. Quant temps triga a carregar-se un cotxe elèctric?

Primer de tot, has de saber que el temps de càrrega depèn de la mida de la bateria en kW i la potència del carregador en kW també. La fórmula per a calcular seria:

Mida de la bateria / Potència del carregador = Temps de càrrega (hores)

Per exemple, un cotxe 100% elèctric es caracteritza per tenir una mitjana de 80kW de grandària de la bateria, i un híbrid endollable consta d’una bateria de mitjana 15kW.

Si analitzem la potència dels carregadors elèctrics, podem distingir entre 3 modes de càrrega: 

Càrrega lenta

Els carregadors que generen una càrrega lenta, poden treballar a una potència mínima de 2,3kW amb un carregador Schuko o un adaptador de potència a 3,7kW. Carregant lentament els cotxes 100% elèctrics, solen arribar a la càrrega completa en 10 o 7 hores.

Càrrega semiràpida

Amb els carregadors wallbox, podràs carregar a una potència de 7,2kW. Aquest punt de càrrega semiràpida, es recomana per a un ús domèstic, ja que triga 4 hores a carregar de 0% a 100%.

Càrrega ràpida

En els punts de càrrega de la via pública, habitualment són de càrrega ràpida, això significa que carreguen a una potència de 22kW i en 2 hores podries tenir carregat el teu vehicle elèctric. 

Per tant, saber quant temps triga a carregar-se un cotxe elèctric dependrà de la mida de la bateria del vehicle i el mode de càrrega del nostre carregador. Si encara t’has quedat amb dubtes, parla amb en Mauro per a informar-te sobre els temps de càrrega i com agilitzar el procés de càrrega completa.