Per què instal·lar punts de càrrega en l’Administració Pública?

Cada vegada hi ha més persones que aposten per la mobilitat elèctrica i s’estima que en 2030 hi haurà 5 milions de vehicles elèctrics a Espanya. Aquesta transformació al sostenible està motivant a l’Administració Pública a la instal·lació de carregadors elèctrics en la via pública. 

Amb l’entrada en vigor de la normativa, el Reial decret llei aprovat el 21 de desembre de 2021, es pretén agilitzar el desplegament de vehicles elèctrics en les carreteres, fet que reduirà la petjada de carboni i reduirà l’impacte del transport en el canvi climàtic. La nova llei determina que abans de l’1 de gener de 2023 hauran de realitzar-se canvis en tota mena d’aparcaments amb un mínim de carregadors elèctrics. Per tant, si un edifici de l’Administració Pública té fins a 500 places, s’haurà d’instal·lar un punt de càrrega elèctrica per cada 20 places d’aparcament. En canvi, si el pàrquing té més de 500 places, la fracció serà d’un punt de càrrega per cada 100 places de cotxe. Per què instal·lar punts de càrrega en l’Administració Pública?

Instal·lar un carregador elèctric en una ciutat amb la licitació de l’Administració Pública implica múltiples beneficis:

-Col·locar el nom de la teva ciutat en el mapa i durant el temps de càrrega dels cotxes elèctrics, els conductors faran turisme pel municipi

-Promoure la mobilitat sostenible, afavorint la cura del medi ambient i la responsabilitat social, col·laborant per a la reducció de contaminació del municipi. 

-Millorar la imatge de l’administració pública, afegir un valor al municipi i reputació davant els ciutadans.

-Garantir el compliment de la normativa en vigor.

Aquest requisit hauria de ser un objectiu a llarg termini de l’administració pública, seguint el desenvolupament de diversos països europeus i l’augment de cotxes elèctrics del mercat. 

A CEEL sabem que cada municipi té les seves necessitats, per això, dissenyem el projecte d’instal·lació de punts de càrrega en la via pública a mesura. Comptem amb solucions integrals, des de la instal·lació fins al manteniment, siguin pàrquings interiors o exteriors. Contacta’ns per a més informació i pressupost.