On anem aquest estiu? La utilitat del cotxe elèctric per als viatges llargs

Aquest estiu, gaudeix de les teves vacances de manera segura i sostenible.

“Mai podrem utilitzar el cotxe elèctric per a viatges llargs”, “no és còmode haver de carregar la bateria cada hora, perdem molt temps”, “però si al final contaminarà el mateix que un de combustió”. Arriba l’estiu i, si et planteges un viatge en cotxe elèctric, tindràs molts dubtes. Però aquí anem a desmentir-les.

La contaminació energètica dels cotxes elèctrics

 

Els punts de càrrega al carrer, per exemple els d’Iberdrola, estan carregats amb energia 100% neta. Si al realitzar un viatge llarg t’atures en una d’aquestes estacions, contribuiràs al planeta. El teu vehicle emetrà zero emissions al circular i al carregar-se. de fet, aquesta aliança entre cotxe elèctric i energies netes ha propiciat un millor transport urbà elèctric i un major ús de fonts d’energia renovables a les ciutats, ajudant en l’avanç de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible, “Energia Assequible i no Contaminant”.

Podem utilitzar el cotxe elèctric per a viatges llargs

L’autonomia de les bateries ha avançat molt ràpidament els darrers anys, arribant, fins i tot, a més de 500 Km. al 100% de la seva càrrega.

Però has de tenir en compte alguns consells abans de llançar-te a la carretera. Aquí et deixem un breu resum:

1. Revisa l’autonomia real del teu vehicle. En això entren factors com el terreny, la inclinació, la velocitat, el pes de l’interior, l’ús de l’aire condicionat… tot això pot afectar els Km. d’autonomia dels vehicles elèctrics.

2. Condueix en mode ECO. Una manera més eficient de guanyar Km. i temps, traient el màxim partit al teu motor elèctric.

3. Planifica les teves parades. I, parlant d’aquest tema…

No, no et quedaràs tirat a la carretera.

Espanya compta amb més de 7.800 punts de càrrega a la via pública, aparcaments, supermercats… carreteres nacionals i grans autovies. Això què vol dir? Que, escullis el què escullis, trobaràs molts punts de càrrega al trajecte.

Aquí entren en joc dos factors: el primer és que les bateries rendeixen millor a l’estiu, ja que, davant l’absència de fred, es carreguen amb major facilitat. El segon és el tipus de càrrega que ofereixen les estacions. Les que trobem a la carretera solen oferir la càrrega ràpida, que en menys de 30 minuts omplen el 80% de la bateria. Això és més que suficient per continuar amb el teu viatge sense problemes, però ho de tenir present a l’hora de planificar les parades calculant els Km. d’autonomia.

La mobilitat elèctrica ja és una alternativa real al tipus de vehicles que més contaminen: els de combustió. Si segueixes tenint dubtes sobre com utilitzar el cotxe elèctric per a viatges llargs, comprova-ho tu mateix. No t’en faràs enrere, t’ho assegurem.

I recorda, per a qualsevol consulta sobre càrrega de vehicles elèctrics i instal·lacions pots contactar-nos les 24 hores del dia. Els nostres assessors estaran encantats d’atendre’t.