Manteniment del cotxe elèctric: què tenir en compte?

El vehicle elèctric continua avançant a pas ferm a Espanya, amb un creixement de 49,8% en el primer semestre de 2022. A diferència dels cotxes convencionals, els elèctrics solen tenir un menor manteniment, ja que el motor i el seu funcionament és més senzill. De fet, en un motor de combustible hi ha més peces sotmeses a fricció i a altes temperatures, amb més elements que poden provocar una avaria.Manteniment del cotxe elèctric: què tenir en compte? El manteniment d’un cotxe tèrmic necessita revisions: d’oli, filtres, embragatge, corretja de distribució, recanvis que no solen sortir barats. No obstant això, sí que hi ha components que són comuns entre vehicles convencionals i elèctrics que necessiten conservació com: 

-Pneumàtics

-Frens (líquid i pastilla)

-Eixugaparabrisa

-Suspensions i amortidors

-Filtres aire

Per a fer un bon manteniment del teu cotxe elèctric, també cal cuidar la bateria del vehicle, ja que és qui generarà l’energia necessària per a tenir una autonomia completa. Amb la tecnologia actual, les bateries elèctriques tenen una durabilitat d’una mitjana de 10 anys. 

Finalment, i no menys important, els punts de càrregues hauran d’estar actualitzats, ja que funcionen a base de programari i hem de maximitzar el seu rendiment. A CEEL et garantim servei postvenda que inclou un seguiment del punt de càrrega i per descomptat un manteniment intern i extern del carregador elèctric. En usar el wallbox amb App o programa de gestió, s’haurà d’estar al dia de les actualitzacions per a un major rendiment.

Com podem veure, un cotxe elèctric, en tenir una composició més senzilla, tindrà una menor possibilitat d’avaries, és a dir, un manteniment gairebé inexistent en comparació amb un cotxe tèrmic. Recomanem que abans d’un viatge llarg, visitis un taller mecànic especialitzat en vehicles elèctrics i t’asseguris que les connexions elèctriques del vehicle estiguin en perfecte estat.