La clau per a la proliferació del cotxe elèctric: la càrrega

L’oferta de cotxes elèctrics està creixent a un ritme exponencial. En només 2 anys hi haurà més de 500 models diferents de vehicles elèctrics en tot el món, el què suposarà un ventall d’opcions per als consumidors sense precedents fins el moment. Per si això no fora suficient, els percentatges de vendes de vehicles ecològics s’està disparant en tot el món. Alguns experts pronostiquen que les vendes arribaran a representar fins el 58% del mercat al 2040. Tanmateix, és possible que el punt d’inflexió a l’accessibilitat dels vehicles elèctrics per als usuaris vingui marcat per la caiguda del preu de les bateries i una major diversitat en les opcions de càrrega.

Aquest procés en plena acceleració té un punt clau: la càrrega. Optar a la millor solució de càrrega, ja sigui per la llar o pel lloc de treball, és la clau que pot acabar d’accelerar el procés d’electrificació de l’automoció. L’usuari necessita opcions preparades per el futur que incloguin prestacions intel·ligents com la connexió al telèfon mòbil. Utilitzar una app per a connectar el vehicle amb el carregador permet una alimentació ràpida i a la màxima potència, fins i tot a les hores de menor demanda per tal d’estalviar en la factura elèctrica. Així mateix, els carregadors del futur tindran un disseny tan enginyós com el del teu telèfon mòbil o rellotge.

Justament en aquesta línia de càrrega intel·ligent hem centrat els esforços a CEEL: opcions de càrrega professional i particular amb prestacions smart que van més enllà del mòbil i la app.

La majoria dels consumidors que opten per la via elèctrica estan molt satisfets amb la seva decisió, mentre que el grau de recomanació i els índex de satisfacció de la majoria dels models de vehicles elèctrics són molts elevats.

És evident que els mercats xinès i europeu estan preparats per els consumidors que vulguin invertir en un vehicle elèctric. Tanmateix, la resta del món encara té un llarg camí per córrer. “Sens dubte, ara és el moment adequat per alguns”, admet l’expert en transport Colin McKerracher. “Continua havent una sèrie de grans beneficis i el numero i la quantitat de models de vehicles elèctrics segueix augmentant. És probable que els beneficis per la compra directa es redueixin a major velocitat que el preu de les bateries durant els pròxims 5 anys, per la qual cosa pot ser el moment ideal d’optar per el cotxe elèctric amb sistemes avançats de càrrega.

Pots consultar les solucions CEEL per la mobilitat elèctrica sostenible.