Es pot carregar un cotxe elèctric amb plaques solars?

Cada vegada més cases compten amb instal·lacions fotovoltaiques, ja que s’afirma que l’energia solar és la font d’energia renovable més neta que existeix en l’actualitat. Amb la pujada de la factura de la llum i gràcies a les subvencions nacionals, són molts els usuaris que han invertit instal·lant plaques solars per a un ús propi. 

Si t’has plantejat adquirir o ja tens un cotxe elèctric, des de CEEL et recomanem instal·lar plaques solars per a poder proveir-te d’energia per a la càrrega del teu vehicle. En el blog d’avui t’expliquem tot el que has de saber abans de carregar el teu cotxe elèctric amb plaques solars.Es pot carregar un cotxe elèctric amb plaques solars? - CEEL

Instal·lar panells solars a la teva teulada per a consum privat és la forma més sostenible de generar energia per a carregar el teu cotxe elèctric. Però abans, hauràs de tenir en compte aquests dubtes sobre com carregar un cotxe elèctric amb plaques solars:

 

Quanta electricitat necessita el teu cotxe elèctric per a poder circular? 

Això dependrà de la grandària de la bateria del teu cotxe, però normalment els vehicles elèctrics consumeixen entre 14-21 kW per cada 100 km, gastant així un cotxe estàndard 52 kW la càrrega completa

Quina potència i velocitat de càrrega tenim contractada en la nostra llar? 

La potència de llum contractada de la teva casa haurà de ser igual o major de 3,4kW. Si vols que la bateria del teu vehicle es carregui més de pressa, hauràs de pujar la potència en la teva factura de la llum.

Com s’han d’orientar les plaques solars? 

Per a poder aprofitar la llum durant tot el dia, a Espanya es recomana orientar cap al sud. En ple funcionament, un panell solar podria proporcionar entre 150-500W durant una hora de sol al dia, arribant a ser 500kW a l’any de mitjana. 

Quantes plaques solars es necessiten per a carregar un cotxe elèctric? 

Per a calcular quantes plaques són necessàries per a poder carregar el teu cotxe elèctric hauràs de tenir en compte: la grandària de la bateria del cotxe i la seva autonomia, la velocitat de càrrega contractada en la teva llar i els kW que genera una placa solar anualment. Pel que s’aconsella instal·lar un mínim de 6 panells solars. 

 

Si disposes ja d’unes plaques solars, t’aconsellem carregar el teu vehicle elèctric durant el dia quan els panells estan en ple rendiment, ja que a la nit la teva instal·lació fotovoltaica no generarà energia. 

En CEEL t’instal·lem el pack complet: plaques solars i carregador elèctric. Contacta amb nosaltres i et prepararem un pressupost a mesura.