Energies renovables: el futur de la mobilitat sostenible

El transport és un dels sectors que més pot afectar al canvi climàtic, i en concret a Europa, genera el 20% de les emissions de CO₂ que contaminen directament l’atmosfera. La Comissió Europea ha previst com a objectiu de 2030 es redueixin les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle un 55%, en comparació a 1990. També s’ha pronosticat un augment de generació d’energies renovables provinents de fonts eòliques i/o solars. Pel que fa al mercat energètic d’Espanya, un 45,4% de l’energia que es genera ja és d’origen renovable. Per tant, veient la tendència del mercat, a CEEL apostem per la mobilitat sostenible elèctrica, ja siguin cotxes híbrids endollables o 100% elèctrics carregats amb energia renovable. 

Com carregar un cotxe elèctric amb energies renovables?

Et mostrem 3 opcions per reduir les emissions de CO₂ del teu cotxe elèctric, consumint només energies renovables: 

-Comprar un cotxe elèctric amb plaques fotovoltaiques ja incorporades en el vehicle. L’autonomia d’aquests és baixa i dependrà de la meteorologia, però és una alternativa molt eficient per una mobilitat sostenible urbana.

-Carregar el teu vehicle elèctric en punts de càrrega amb certificat ecològic que podràs trobar en gasolineres, pàrquings, residències, etc. 

-Passar-te a l’autoconsum, per exemple, instal·lant plaques fotovoltaiques a la teulada de casa teva i així generar la teva pròpia energia neta. A nivell europeu i nacional han anunciat ajudes econòmiques per a poder proveir-te d’energies renovables. 

Gràcies a aquesta combinació sostenible, els vehicles redueixen les emissions de gasos contaminants. Si substituïm tots els vehicles que consumeixen carburants per vehicles de zero emissions, estalviariem 1.500kg de CO₂ a l’any.

Per tant, cal tenir clar que les energies renovables són el futur, l’autoconsum fotovoltaic i l’eficiència energètica són el següent pas per a una mobilitat sostenible. 

Si tens algun dubte sobre energies renovables o mobilitat sostenible, no dubtis en contactar amb en Mauro Ingegneri, el nostre expert en mobilitat elèctrica. T’informem sobre les noves ajudes econòmiques per unir-se al canvi sostenible.