Els millors trucs per viatjar en cotxe elèctric

Fa molt poc temps semblava impossible viatjar en cotxe elèctric fins la platja, la casa a la muntanya o una escapada de cap de setmana. Les limitacions responien a la escassa autonomia dels cotxes i als pocs punts de càrrega disponibles. Utilitzar aquest mitjà de transport eficient, net i segur t’assegura una aventura lliure del risc de tenir avaries a la carretera, arribant a la mateix hora que amb qualsevol altre cotxe.

Abans de viatjar en cotxe elèctric

Hi ha algunes recomanacions que has de tenir en compte abans de començar el teu camí cap a les vacances, pont o la petita escapada. Cap d’elles comporta massa dificultat i pots fer-ho tu mateix:

Revisa la càrrega. Potser és el consell més important. Sortir de casa amb el 100% de la bateria del cotxe elèctric t’estalviarà preocupacions a la carretera.

Parlant de càrregues, hauries de comprovar quanta autonomia real té la bateria del teu cotxe elèctric. Així podràs calcular quan temps has de carregar per arribar a la destinació.

Com és el terreny? Les pujades, els sots o les carreteres en mal estat poden influir en el ritme de consum de la bateria. No és un problema que ens impedeixi viatjar, però si un handicap a tenir en compte.

Equipatge i passatgers: com en qualsevol altre cotxe, el pes que suporta el vehicle influeix en l’esforç que han de realitzar les bateries per aconseguir la velocitat desitjada.

Una altra tasca que has d’apuntar-te, per abans i durant el viatge, és comprovar quins punts de càrrega del cotxe elèctric trobaràs al recorregut. Ho tens fàcil: ja existeixen aplicacions de unts de càrrega per el mòbil que t’explicaran com trobar-los.

No t’oblidis tampoc de fer la resta de comprovacions que qualsevol vehicle necessita: neumàtics, líquids de frens, filtre de l’aire… el que és una revisió rutinària en tota regla.  

 Durant el viatge en carretera

Si tot l’anterior està llest i revisat, ja pots posar-te en marxa. un dels consells que t’ajudarà a estalviar energia durant el trajecte és conduir de manera eficient. Aprofita les baixades per aixecar el peu de l’accelerador; evita les frenades o els canvis sobtats de velocitat; utilitza el mode ECO sempre que el terreny ho permeti.

Viatjar per Espanya, cada cop més fàcil

Recórrer  Espanya de punta a punta amb un cotxe elèctric ja és una realitat. Espanya compta amb més de 7.800 punts de càrrega a la via pública, aparcaments, supermercats… carreteres nacionals i grans autovies. 

En resum, viatjar en cotxe elèctric és fàcil, econòmic, eficient i responsable.