El mantenimient d’un cotxe elèctric

mantenimiento coche eléctricoLa mecànica d’un cotxe elèctric és considerablement diferent a la utilitzada pels cotxes de combustió. Els cotxes elèctrics, per exemple, tenen menys peces que els cotxes de combustió (fins un 40% menys) i menys avaries (fins un 20%).

El manteniment d’un vehicle elèctric comporta moltes avantatges. Anem a veure’n algunes.

Els cotxes elèctrics necessiten menys manteniment

El fet de disposar de menys peces i menys elements de fricció rebaixa les despeses de manteniment i les avaries a la mínima expressió.

La bateria de tracció és, probablement, un dels punts més dèbils del cotxe elèctric, però no ho és pel manteniment sinó per la degradació i la vida útil. El recomanable és seguir una sèrie de bones pràctiques per tal d’allargar la vida de les bateries i mantenir la seva capacitat el màxim temps possible.

Les peces que necessiten manteniment

Tot i que el manteniment és menor, els vehicles elèctrics també necessiten revisions periòdiques. El VE no necessita canvis d’oli, substitució de bugies, canvis de filtre i altres components de desgast mecànic. Les principals comprovacions es centren en:

1- Comprovació de l’alineació de rodes

2- Estat dels pneumàtics

3- Estat de la pila del comandament a distància

4- Canvi dels neteja-palabrises

5- Actualitzacions de software

6- Comprovació de la suspensió

7- Comprovació de l’aïllament de les connexions elèctriques

Com en els cotxes de combustió, el manteniment d’un cotxe elèctric està programat pels mateixos fabricants als manuals del vehicle. Alguns fabricants, però, recomanen la primera revisió als 100.000 Km. Això dependrà de cada marca.

Quan costa el manteniment d’un cotxe elèctric a l’any?

Alhora de fer el manteniment d’un cotxe, el criteri i la voluntat del propietari són els factors principals. Els cost de manteniment dependrà de 2 aspectes principals:

1- La marca del vehicle

2- El taller

Com podem veure, els vehicles ecològics no només suposen grans avantatges pel medi ambient sinó que també representen un estalvi més que considerable per l’economia familiar.