coches ecologicos

Cotxes Ecològics

Són ecològics els cotxes elèctrics eléctricos?

Sembla clar que el cotxe elèctric és la millor opció de transport per al medi ambient, especialment si ho comparem amb els vehicles de gasolina i dièsel. Però el vehicle elèctric és realment ecològic? Veurem que no tot és perfecte, però aquesta és, sens dubte, la millor opció de transport a mitjana i llarga distància.

Sostenibilitat i circularitat dels cotxes ecològics

L’augment dels vehicles elèctrics a les carreteres reduiran progressivament cada any les emissions de C02, a mesura que les xarxes d’Europa es basin cada vegada més en energies renovables. L’avantatge, en aquest sentit, és inqüestionable.

L’augment de demanda d’electricitat

Les vendes de cotxes elèctrics van aconseguir, en 2019, els 2,1 milions i a finals de 2020 ja estàvem a 7,3 milions de carregadors a tot el món (https://www.iea.org/reports/global-ev-outlook -2020). A mesura que creixin les vendes de VI i augmentin amb això les necessitats de càrrega, les xarxes elèctriques registraran un augment de la demanda d’energia. Això és una realitat cada vegada més palpable, però la innovació en la càrrega està evolucionant a més velocitat que els mateixos Vehicles Elèctrics (VE).

Innovació en càrrega intel·ligent, la solució

Els carregadors intel·ligents amb eficiència energètica de vehicle a xarxa (V2G) poden carregar en hores de baixa demanda, reduint així, la factura del propietari del VE i la demanda sobre la xarxa. També està cobrant impuls a la innovació de la tecnologia de càrrega de vehicle a la llar (V2H), en la qual el VE esdevé una minicentral elèctrica sobre rodes. Són carregadors bidireccionals que permeten carregar i descarregar el vehicle elèctric perquè la bateria del cotxe pugui carregar la llar o la xarxa. Aquestes innovacions són ja una realitat.

És sostenible l’augment de producció d’electricitat pels cotxes ecològics?

Fins que els VE no funcionin totalment amb energia renovable, sempre sorgiran crítiques que la càrrega que empra electricitat generada mitjançant la combustió de combustibles fòssils invalida els beneficis nets dels cotxes elèctrics. Amb tot, hi ha diferents estudis que demostren que els VE carregats a través de centrals elèctriques de carbó encara produeixen menys emissions en general que els vehicles de combustió interna (ICE).

«Un vehicle elèctric amb una bateria produïda a la Xina i conduït a Polònia encara emet un 22% menys C02 que un dièsel i un 28% menys que un de gasolina. I, en el millor dels casos, un vehicle elèctric amb una bateria fabricada a Suècia i conduït a Suècia pot emetre un 80% menys C02 que un dièsel i un 81% menys que un de gasolina »

Federació Europea de Transport i Medi ambient (T & E)

La planta de producció

El taló d’Aquil·les del VE és, sens dubte, la seva producció. Fins a la meitat de la petjada de carboni de la vida útil d’un vehicle prové de la seva fabricació; per tant, fins als models elèctrics poden ser contaminants, fins i tot abans d’arribar a la carretera.

Un informe de l’Agència Europea de Medi Ambient (AEMA) assenyala que les emissions provinents de la fabricació de cotxes amb bateries elèctriques són generalment més elevades que les de la producció de vehicles de combustió interna. L’aprovisionament de components alternatius per a la producció de VI és una qüestió prioritària per als fabricants. Tesla, per exemple, va anunciar recentment que eliminava el cobalt dels càtodes de les seves bateries per a VE. Nosaltres donem suport a qualsevol fabricant d’automòbils que faci tot el que estigui al seu abast perquè els seus VE siguin el més ètics i responsables per al medi ambient que es pugui, quant els progressos tecnològics li ho permeten.

Els VE seran més ecològics, segur

Els cotxes elèctrics són els millors per al medi ambient. Això és indiscutible, tot i que encara no siguin el producte final perfecte. Els VE són els que poden reduir molt les emissions globals de C02 en comparació amb els cotxes de gasolina o dièsel. La tecnologia dels VE, com la càrrega intel·ligent innovadora, ja avança a tota marxa i, a mesura que les formes de produir-los i alimentar-los segueixin reduint el seu impacte mediambiental, els VE seran més ecològics. Si sovint et preguntes: «Com puc contribuir a combatre el canvi climàtic?», ​​Invertir en un vehicle elèctric és un bon començament.

Et convidem a veure les solucions de càrrega de VE de Ceel.

Font: Wallbox.