Com instal·lar un carregador elèctric en el teu garatge? 

 

Els cotxes elèctrics estan en auge i a poc a poc s’estan guanyant un espai important en el mercat d’automòbils. A l’hora de triar un vehicle elèctric, ens trobem amb la dificultat de disposar d’un punt de càrrega propi. En el blog t’expliquem què has de tenir en compte, tant si vols instal·lar el carregador elèctric en el teu garatge particular o pàrquing comunitari.

Com instal·lar un carregador elèctric al teu garatge?

En altres entrades del blog ja parlem dels avantatges de disposar un carregador elèctric a casa. Hem de tenir en compte que la legislació és diferent per als qui tenen garatge particular i aquells que tenen una plaça en un garatge comunitari. 

 

Com instal·lar un carregador elèctric en el teu garatge particular en habitatge unifamiliar?

Segons la normativa vigent, si vols instal·lar un carregador elèctric wallbox en el teu habitatge unifamiliar, hauràs de comptar amb un circuit addicional per a la càrrega de vehicles elèctrics de com a màxim 9,2kW de potència. 

 

Com instal·lar un carregador elèctric en el teu garatge comunitari?

El més important que cal tenir en compte per a instal·lar un punt de càrrega en un garatge comunitari és la Llei de Propietat Horitzontal actualment vigent, la qual estableix que la instal·lació d’un carregador elèctric no ha de ser aprovat en la junta de propietaris, a diferència d’anteriorment, sinó que només s’haurà d’informar la comunitat de propietaris. En CEEL, abans d’instal·lar-te un punt de càrrega, haurem d’analitzar on col·locarem el wallbox. Primer, comprovarem si es pot connectar directament al comptador del teu habitatge, si no és possible, haurem de col·locar un comptador nou, exclusiu per al carregador, o compartir un comptador grupal amb altres veïns que vulguin usar-lo.

 

Abans de decidir comprar un cotxe elèctric, esbrina on situaràs el teu carregador elèctric i els requisits legislatius per a poder instal·lar un punt de càrrega. Si tens qualsevol qüestió tècnica o legislativa, no ho dubtis, parla amb el Mauro.