Com anar de vacances amb el cotxe elèctric?

Anar de vacances en família amb el cotxe elèctric és tot un clàssic però els temps canvien a velocitat de vertigen i el dubte que sorgeix a molt és: Puc anar de vacances amb el cotxe elèctric?

La resposta és clara: EVIDENTMENT! S’hi pot anar i, a més, et sortirà més econòmic. A l’estiu augmentem els desplaçaments i utilitzem més el cotxe. Tenim moltes il·lusions i molts plans i podem realitzar-los tots amb el nostre vehicle elèctric. Només hem de planificar la ruta, informar-nos dels punts de càrrega i prendre algunes precaucions.

En aquest blog donarem alguns consells per a poder preparar el teu cotxe elèctric per a les vacances.

1. Els punts de càrrega

Hem de planificar el viatge tenint en compte els punts de càrrega que podrem trobar segons l’autonomia que tingui el nostre cotxe. Els punts de càrrega són cada vegada més freqüents a les nostres ciutats, però podem assegurar-nos que els allotjaments on anem estiguin preparats per a la càrrega de vehicles elèctrics. Aquest pot ser un bon criteri de selecció de destí. Existeixen moltes webs que informen sobre la situació dels punts de càrrega. També has de tenir en compte que la situació de les xarxes de càrrega pública són diferents en cada país. Als Països Baixos, per exemple, la xarxa pública és molt més àmplia que a Espanya.

2. La bateria

Et recomanem fer una càrrega completa abans del viatge i evitar que la bateria quedi buida totalment. Les bateries pateixen si les deixem descarregades o sense activitat.

3. Els pneumàtics

L’estat dels pneumàtics és fonamental per a la seguretat i el confort del nostre viatge. Això, en tot tipus de vehicles. Hem de revisar que la pressió dels pneumàtics sigui la correcta i també comprovar que les rodes no estiguin gastades.

4. Els llums

Un altre clàssic de tots els temps: Revisar els llums. Cal assegurar-se que funcionen totes correctament. És una comprovació senzilla però molt necessària.

5. La climatització

És important revisar el sistema de climatització i comprovar la seva càrrega. No només pot afectar la comoditat del nostre viatge, també pot afectar el correcte funcionament general del vehicle.

6. El maleter

Als viatges llargs tendim a portar el cotxe molt carregat. Hem de comprovar que no excedim el pes màxim autoritzat pel vehicle i que l’equipatge va al maleter, evitant paquets a l’habitacle que poden posar en risc la nostra integritat.

7. La documentació

Abans de sortir de casa hem de comprovar que tenim tota la documentació a mà, la del vehicle i la dels passatges (assegurances, cobertures, telèfons d’assistència, etc.).

També hem de comprovar que disposem de tots els elements complementaris del cotxe: Triangles de senyalització, armilla o rodes de recanvi.

I amb aquestes senzilles recomanacions podem començar a gaudir de les nostres vacances amb el cotxe elèctric recordant que és important seguir les recomanacions de trànsit i conduir amb responsabilitat.

I recorda, per a qualsevol consulta sobre càrrega de vehicles elèctrics i instal·lacions pots contactar-nos les 24 hores del dia. Els nostres assessors estaran encantats d’atendre’t.