Com allargar la vida útil de la bateria del teu cotxe elèctric?

Els vehicles 100% elèctrics necessiten menys manteniment mecànic que els de combustible, ja que no usen filtres, ni olis, ni líquids. Per això, l’únic component que podria acabar sent més crític dins dels cotxes elèctrics són les bateries. Actualment, una bateria elèctrica estàndard té una garantia de vida de 8 anys i 3.000 cicles de càrrega complets. Avui, us portem alguns consells de com allargar la vida útil de la bateria del teu cotxe elèctric.

Evita la càrrega i descàrrega completa de la bateria

Descarregar la bateria fins al 0% o carregar fins al 100% pot afectar la seva vida útil, per això, és preferible mantenir la càrrega en un rang entre 20% i 80%. Controlar els temps de càrrega, per exemple, si es realitzen a la nit, programa el temporitzador. 

No abusis de la càrrega ràpida

Es recomana usar només la càrrega ràpida per a urgències, ja què usar-la de manera freqüent podria provocar pèrdua de capacitat de càrrega. Sempre que puguis, carrega el teu cotxe elèctric en baixa potència. 

Mantingues una càrrega òptima

Si preveus tenir el cotxe elèctric parat un temps, s’aconsella tenir una càrrega òptima d’entre 40% a 75% de nivell. Si prefereixes, pots deixar endollat el teu vehicle i gestionar la càrrega amb l’App del carregador elèctric

Precaució amb les altes temperatures

Evitar estacionar en llocs calorosos, freds o humits. Els canvis de temperatures podrien degradar els components de la bateria i també afectar la seva autonomia. 

Optimitza la teva conducció

Els cotxes elèctrics no tenen el mateix funcionament mecànic que els de combustió, per aquest motiu, hem de moderar la nostra conducció i evitar excedir-se amb l’ús de l’accelerador. A més velocitat, més es gastarà la bateria. 

En general cal tenir en compte les càrregues freqüents, les modes de càrrega i les temperatures extremes.

Si tens més dubtes sobre com allargar la vida útil de la bateria del teu cotxe elèctric o que carregador triar per al teu cotxe elèctric, contacta amb els nostres experts en mobilitat sostenible.