Com afecta la calor en la bateria del cotxe elèctric?

Aquest estiu és un dels més calorosos des de fa dècades, arribant a temperatures altes de 45 °C en alguns punts de la Península Ibèrica. El canvi climàtic és el causant d’aquestes freqüents i llargues onades de calor. A CEEL som conscients de l’escalfament global, per això, continuem apostant per la mobilitat elèctrica sostenible, evitant generar més emissions de gasos. Com afecta la calor en la bateria del cotxe elèctric?

En el blog d’avui veurem com afecta la calor a la bateria del cotxe elèctric.

Igual que en els cotxes de combustió, els elèctrics es veuen afectats per la calor en el desgast dels pneumàtics, l’aire condicionat o els frens. A més, als vehicles endollables, les temperatures extremes tenen una influència notable en la bateria i per consegüent en l’autonomia del vehicle. 

Les bateries dels cotxes elèctrics estan fabricades amb ions de liti, i es caracteritzen per la seva sensibilitat a les temperatures. En general, les bateries elèctriques haurien d’oscil·lar entre 20 i 25 °C. Què passa si se sobrepassa la temperatura màxima de 45 °C? La calor perjudica els nivells òptims de la bateria i disminueix l’autonomia del cotxe, podent provocar una avaria. Si se sobrepassa, entra en joc el sistema de refrigeració, que pot ser per aire o el sistema de refrigeració per líquid que resulta ser més efectiu. Així mateix, influirà en l’autonomia l’ús intens de l’aire condicionat durant un trajecte, per això, es recomana encendre l’aire abans de sortir en ruta. 

D’altra banda, si has d’instal·lar un punt de càrrega a casa o carregar en un punt de carga de la via pública, et recomanem buscar ombres o carregar-lo en hores fresques, a partir de les 20h de la nit fins a les 10h del matí. 

Si vols més informació sobre les bateries i autonomia del teu cotxe elèctric, contacta amb nosaltres.