Avantatges i desavantatges de la càrrega ràpida per a cotxes elèctrics

Existeixen 4 modes de càrrega per als cotxes elèctrics, però en el blog d’avui ens centrarem en el mode de càrrega 4 o més conegut com a càrrega ràpida. 

La càrrega ràpida, usualment es troba en els punts de càrrega d’accés públic, com poden ser els pàrquings públics, gasolineres o hotels. A pesar que aquesta càrrega és realment pràctica, abusar d’ella pot ser perjudicial per a la vida útil de la nostra bateria. Així que, abans de triar carregar en càrrega ràpida, hauríem de contemplar els avantatges i desavantatges de la càrrega ràpida. Avantatges i desavantatges de la càrrega ràpida per a cotxes elèctrics

Avantatges de la càrrega ràpida:

-El sistema de càrrega ràpida permet carregar el 80% de la bateria d’un vehicle elèctric en 20-30 minuts en comparació de les 8 hores en càrrega lenta.

-Opció ideal per a carregar el cotxe elèctric durant un viatge llarg sense haver d’esperar massa temps o per si t’ocorre una emergència i no has pogut carregar a casa o la teva estació de càrrega lenta habitual.

-La facilitat i comoditat de carregar de manera ràpida el teu vehicle elèctric, motiva a usar més el cotxe elèctric i per consegüent, més gent cuida el medi ambient.

Desavantatges de la càrrega ràpida:

-Falta de compatibilitat amb tots els cotxes elèctrics del mercat.

Les bateries sofreixen més amb càrrega ràpida. Per a treballar en un temps menor de l’usual se sobrecarreguen i arriben a temperatures molt elevades, malgrat els passos de precalfament que ja tenen molts cotxes elèctrics, obtenint un resultat nociu. Es perd capacitat energètica i redueix la seva durada, però hi ha mètodes per a allargar la vida útil de la bateria del teu cotxe elèctric. 

-Econòmicament, el cost d’ús és més elevat que el d’una càrrega estàndard, amb la pujada de preu del kWh, arribant a costar igual que la gasolina. 

Abans de carregar el teu cotxe elèctric, quines són les teves necessitats de càrrega? tens pressa? Si no la tens, revisa els avantatges i desavantatges de la càrrega ràpida i tria pensant en la vida útil de la teva bateria.

Si tens dubtes sobre quin carregador és el més eficient per al teu vehicle elèctric, contacta amb els nostres experts.