Avantatges del cotxe ecològic

Un cotxe ecològic té moltes avantatges. Hem preparat una petita guia de 7 punts amb les principals avantatges del cotxe elèctric. Anem-hi:

Avantatges que té un cotxe elèctric respecte a un de combustió

1. Un vehicle silenciós

Un cotxe elèctric ha de ser silenciós, i el vehicle elèctric ho és. El silenci i l’absència de vibracions és una de les diferències entre el cotxe elèctric i el de combustió. Els cotxes elèctrics funcionen mitjançant camps magnètics que no produeixen combustió ni soroll, com és el cas dels cotxes de combustió.

Els cotxes elèctrics, a més de contribuir a reduir la contaminació de la combustió també ho fan amb l’acústica.

2. Mínim consum de benzina

El combustible d’un cotxe és una de les principals despeses setmanals de totes les economies familiars. En el cas del cotxe elèctric, això ja és així. El consum estimat en un cotxe elèctric és de 17 kWh/100 km., que suposa uns 0,85€. Amb un cotxe de combustió el consum és de 6 L/100 km, que a 1,318 €/L suposa una despesa de 6,11€ als 100 km. L’estalvi és evident. La diferència pot arribar a ser de 5€ o 6€ per 100 km.

Eliminar el consum d’hidrocarburs, a més de suposar un substancial estalvi, suposa un millor reequilibri amb els recursos naturals i una millora substancial en la qualitat de l’aire.

3. Menys cost de manteniment

Els cotxes elèctrics tenen menys peces que els cotxes de combustió (fins un 40% menys) i això es tradueix en una clara reducció del cost de manteniment anual. A més, té un 20% menys d’avaries.

4. Reduir la contaminació

La majoria de les persones es decanten per comprar un cotxe elèctric, en comptes d’un de combustió, per la contaminació que emet un davant l’altre. Segons dades de la “Federación Europea de Transporte y Medio Ambiente” que mesura un cotxe elèctric, emet tres vegades menys CO2 que un de combustió. A més, a Espanya és de mitjana un 67% menys contaminant que els seus equivalents tèrmics.

5. Facilitat de mobilitat

Les grans ciutats estan començant a restringir la circulació de vehicles de combustió com a principal mesura per reduir la contaminació ambiental. Aquesta mesura no afecta als vehicles elèctrics, que disposen de l’etiqueta o que tenen permès circular sempre que ho vulguin i tenir accés lliure a qualsevol zona de la ciutat.

6. Producte subvencionat

Una altra de les diferències entre el cotxe elèctric i de combustió és que per comprar un elèctric o fer una instal·lació d’una infraestructura de càrrega, tens accés a una sèrie d’ajudes. Aquestes són variades i depenen de la comunitat autònoma o la ciutat en la que residim. Però, sigui on sigui, a Europa la mobilitat elèctrica està subvencionada i sol tenir descomptes en peatges i aparcaments públics.

7. Acceleració immediata

I la darrera gran diferència entre cotxes elèctrics i de combustió és una caixa de canvis i l’embragament, ja que els cotxes elèctrics no tenen. La transmissió va directa a les rodes i accelera  a mesura que pressiones l’accelerador. A més, aconsegueixen posar al màxim el motor des de pràcticament 0 revolucions. Per aquesta raó, tots els cotxes elèctrics acceleren a mesura que vagin pressionant el pedal i així obtindrem la màxima potència des del principi.

Com veiem, les avantatges del cotxe elèctric respecte al de combustió són molt clares. I aquí hem d’afegir les facilitats que existeixen en accedir o instal·lar punts de càrrega. Necessites instal·lar un punt de càrrega? Només has de demanar-nos pressupost i veuràs que tot són facilitats.