Avantatges de tenir un carregador propi pel teu vehicle elèctric

Per què cal tenir un carregador pel cotxe elèctric a casa?

Tenir un carregador propi té moltes avantatges. En aquest article n’exposem algunes.

SEGUReTAT d’un carregador elèctric

La  connexió directa del cotxe a la xarxa de subministrament elèctric de la llar amb un cable Modus 1 està prohibit per motius de seguretat. Per què? Sense un carregador específic, la majoria de bateries de cotxes elèctrics necessiten unes 10 hores per a una càrrega complerta. Us imagineu un assecador de cabells funcionant de manera constant durant 10 hores? Els cables poden escalfar-se molt quan més temps flueixi el flux de corrent a través d’ells i seria perillós.

VELOCITAT de càrrega amb un carregador elèctric

Carregar el cotxe amb un carregador intel·ligent és unes 10 vegades més ràpid que amb un cable simple. La majoria dels carregadors i estacions de càrrega especialitzats ofereixen fins a 22 kW, mentre que una presa de corrent convencional com la que tens a casa només ofereix fins a 3,7 kW, encara que 2,3 kW és el màxim recomanat. La rapidesa amb la què pots carregar el teu cotxe depèn al final de la capacitat de la bateria del vehicle i de la potència de càrrega disponible.

GESTIÓ DE LA CÀRREGA d’un carregador elèctric

Els carregadors Wallbox permeten gestionar la càrrega mitjançant una aplicació al teu telèfon mòbil. Pots saber si el cotxe està completament carregat, pots ajustar la velocitat de càrrega i programar la càrrega per la nit, quan l’electricitat és més econòmica.

ESTALVI amb un carregador elèctric

Amb un sistema de càrrega intel·ligent estalvies diners perquè pots carregar el cotxe quan les tarifes d’electricitat són més baixes. L’electricitat sol ser més econòmica més tard per la nit o més d’hora pel matí, pel que aquestes serna les hores en les que podràs estalviar. Això es deu a què aquestes són les hores habituals de poca  activitat, quan encara no hi ha tanta gent consumint electricitat. Amb un simple clic al teu telèfon podràs dir-li al carregador quan ha de començar a carregar el cotxe.

Resumint, carregar el teu cotxe elèctric amb un carregador és més segur, ràpid i econòmic. Més segur, perquè el carregador és intel·ligent i controlarà el flux d’energia a través del cable. Ràpid, perquè la càrrega amb un carregador és aproximadament 8 vegades més ràpida que només amb un cable connectat a la xarxa elèctrica. I per últim, més econòmic, perquè pots carregar el cotxe a les hores vall amb menys demanda, en les què la tarifa elèctrica és més econòmica en alguns països.

Font: Wallbox